På kurset lærer du at forstå og følge dansk og europæisk lovgivning om droner samt bestå teoriprøven til kategori A1 og A3. Indenfor drone-teknik er der fokus på at håndtere og manøvrere droner sikkert, kendskab til dronens komponenter og sensorteknologier samt at udføre reparationer og dataopsamling. Du lærer at anvende software til dataanalyse og kortlægning fra droner.
Målgruppe: Kurset henvender sig primært til medarbejdere uden brancheerfaring.
Beskrivelse:
Deltageren:
Kan anvende og efterleve gældende dansk og fælleseuropæisk lovgivning, herunder anvendelse af flyvetekniske forkortelser, brug af droner i relevante kategorier og foretage relevant myndighedskontakt.
Får kendskab til aktuel lovgivning på området, både i forhold til flyvning og i forbindelse med opbygning af visse dronesystemer.
Opnår kompetencer til gennemførelse af teoriprøven til kategori A1 og A3 i henhold til Trafikstyrelsens gældende bekendtgørelser og EU-forordninger om regler og procedurer for operation af ubemandede luftfartøjer.
Drone-teknik:
Kan foretage forsvarlig transport, opstilling og aktivering af droner på byggepladsen med udgangspunkt i leverandøranvisninger og -manualer. Adskille og nedpakke droneudstyr samt forestå rengøring, oprydning og hensigtsmæssig håndtering.
Kan foretage indstillinger og programmering af forskellige dronetyper samt manøvrering af dronerne i forhold til arbejdsopgaven.
Kan downloade og behandle data fra dronen.
Forståelse for vægt- og balanceforhold, samt tyngdepunktets betydning ved montering af ekstra sensorer på en drone, herunder påvirkninger fra aerodynamiske forhold.
Får kendskab til dronens enkeltdele, sensorer, styresystemer og systemintegration.
Får kendskab til sikkerhedsmekanismer på droner.
Droners navigationsmuligheder.
Får kendskab til sensorteknologier, der anvendes som en del af dronens drift og sikkerhed (fx gyroskop, magnetometer, accelerometer, barometer og magnetometer).
Får kendskab til og kan anvende sensorteknologier i forbindelse med data opsamling, herunder hvordan de kan anvendes til givne opgaver, som dronen udfører under en mission (fx kamera, infrarødt kamera, ultralydssensorer, multispektral kamera, LIDAR og RADAR)
Får kendskab til interfacemuligheder, der anvendes inden for droneområdet.
Kan udføre reparationer på droner i henhold til producentens anvisninger.
Software-løsninger:
Kan anvende interfacemuligheder på droner, der giver adgang til data.
Får kendskab til og kan anvende forskellige metoder til opsamling af data fra sensorer i eller monteret på en drone, og herunder live streaming og mulige cloudløsninger.
Får kendskab til standard softwareløsninger til fotogrammetri, kortlægning, behandling og analyse af data/billeder fra inspektioner, der er udført af droner.
På Roskilde Tekniske Skole er der høj kursusaktivitet. Et eksempel er det lovpl...
Læs mereI december har der været høj aktivitet på AMU-kurserne inden for etablering af ...
Læs mereEn gruppe af AMU-kursister og vvs-lærlinge fra Roskilde Tekniske Skole har i fo...
Læs mereEr I klar til at sikre sund og sikker håndtering af asbestholdige materialer?&n...
Læs mere