El og styring

El og styring

Belysningsanlæg - energieffektivisering og komfort

Kort fortalt

Programmering og indregulering af eksisterende eller nye belysningsanlæg med sigte på høj energieffektivitet og optimal komfort er vigtige dele af den grønne omstilling.På kurset lærer du at installere og indregulere et belysningsanlæg med sigte på energieffektivitet og optimal komfort.Søgeord: Energieffektivisering, IoT, PoE, DALI, PWM (dæmpeteknik), zonestyring, , EMI, EMC, drifts- og vedligeholdelsesplan, grøn omstilling, energioptimering, komfortbelysning, HCL

Belysningsanlæg - energieffektivisering og komfort

09-10-2024
Belysningsanlæg - energieffektivisering og komfort
Roskilde Tekniske Skole - EL Pulsen 2 4000 Roskilde
3 dage Daghold
Info om fag
48886 - Belysningsanlæg - energieffektivisering og komfort

Målgruppe: Uddannelsen retter sig mod personer med en elektrikeruddannelse eller lignende kompetencer, der i deres job har brug for kompetencer inden for belysning.

Beskrivelse: Efter kurset kan deltageren installere og indregulere et belysningsanlæg med sigte på energieffektivitet og optimal komfort. Det betyder:
Deltageren vejleder kunden i valg af løsning baseret på beregninger af rentabilitet (tilbagebetalingstider) ved investering i nyt anlæg i forhold til optimering af eksisterende anlæg.
Ud fra kundens behov vælger deltageren blandt mulige løsninger på baggrund af kendskab til forkoblinger, drivere, gateways, IoT (Internet of Things) og PoE (Power over Ethernet).
Deltageren vælger, placerer og installerer styring og styringskomponenter for et belysningsanlæg, heriblandt DALI, PWM (dæmpeteknik), zonestyring, sensorer og controllere. Ved installation tager deltageren højde for at undgå elektrisk støj (EMI og EMC) i forbindelse med belysningsstyringer.
Deltageren programmerer og indregulerer eksisterende eller nye belysningsanlæg med sigte på høj energieffektivitet og optimal komfort. Deltageren kan desuden foretage fejlfinding og -retning af almindelige fejltyper.
Deltageren kvalitetssikrer eget arbejde.
Deltageren har kendskab til drifts- og vedligeholdelsesplaner, herunder målinger og data mhp. dokumentation.

Fagnummer: 48886 Belysningsanlæg - energieffektivisering og komfort Varighed: 3 dage Pris, AMU-målgruppe: DKK 624,00 Pris, uden for AMU-målgruppe: DKK 2.595,70

Nyheder

11 / 06 / 2024

Studietur til Færøerne for ventilationsteknikere

En gruppe af AMU-kursister og vvs-lærlinge fra Roskilde Tekniske Skole har i fo...

Læs mere
08 / 05 / 2024

Sikker håndtering af asbestholdige materialer

Er I klar til at sikre sund og sikker håndtering af asbestholdige materialer?&n...

Læs mere
02 / 04 / 2024

Få nyhedsbreve med aktuelle kurser, efteruddannelse og anden information fra Roskilde Tekniske Skole

Få nyt fra os direkte i din indbakke! Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få ...

Læs mere
09 / 10 / 2023

Telehandler certificate 2024 (teaching in English)

On this course you will learn how to operate and work safely with telescopic ha...

Læs mere