el_og_styring_slidesho_1

Cybersikkerhed videregående

6 ugers
Kort fortalt

På kurset får du viden om cybersikkerhed ved tilslutning af komponenter til industrielle netværk og større netværk i bygninger.

Hold

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.
Info om fag
49718 - Cybersikkerhed videregående

Målgruppe: Uddannelsen er udviklet til faglærte elektrikere og tilsvarende målgrupper, der i deres job har brug for videregående kompetencer om cybersikkerhed.

Beskrivelse: Efter kurset kan deltageren anvende viden om cybersikkerhed ved tilslutning af komponenter til industrielle netværk og større netværk i bygninger. Det betyder:
Deltageren har viden om betydningen af cybersikkerhed på netværk, såsom risikoanalyse, password, firewall, vpn, kryptering og risikoen ved at anvende offentlige netværk.
Deltageren anvender viden om øget sikkerhed ved brug af separate netværk uden direkte adgang til øvrige netværk samt på maskin- og procesanlæg (kundens netværk).
Deltageren kan anvende viden om begrænsning af operativsystemer til de absolut nødvendige funktioner, med så lille angrebsoverflade som muligt.
Deltageren har viden om ¿¿software, hardware og proceduremetoder og kan anvende denne til at beskytte applikationer mod eksterne angreb.
Deltageren kan udvælge komponenter for passende sikkerhedsforanstaltninger til fysisk at minimere risikoen for hackerangreb i indgående opkald via trådløse og kablede netværk til fx SCADA- eller Building Management Systemer (BMS)-netværk, og kan foretage opkobling af netværkene til internettet med stærk godkendelseskontrol, så der opnås sikker kommunikation.
Deltageren anvender producentens vejledning om korrekt konfiguration samt identificerer om et produkt er certificeret efter en standard og om regelmæssige softwareopdateringer understøttes. Deltageren afklarer, hvilke data produktet opsamler og hvordan disse data bliver krypteret ved opbevaring og/eller når de sendes over netværk.
Deltageren overdrager installerede produkter til kunden, så det fremstår tydeligt hvilken løsning kunden har overtaget og deres ansvar i den forbindelse.

Fagnummer: 49718 Cybersikkerhed videregående Varighed: 2 dage Pris, AMU-målgruppe: DKK 416,00 Pris, uden for AMU-målgruppe: DKK 1.813,80

Nyheder

09 / 10 / 2023

Telehandler certificate 2024 (teaching in English)

On this course you will learn how to operate and work safely with telescopic ha...

Læs mere
17 / 05 / 2023

VENT-certifikat på Sjælland

 Nu kan teknikere, som arbejder med ventilation, blive VENT-certificerede ...

Læs mere
03 / 03 / 2023

Fingre i robotterne

Et hold ansatte i træindustrien på Junckers Industrier har været på AMU-efterud...

Læs mere
20 / 02 / 2023

Når Pythagoras bliver til virkelighed på en græsplæne

 Solen skinner på en flot kold og klar dag over en gruppe AMU-kursister, s...

Læs mere