Lovpligtige kurser og certifikater

Lovpligtige kurser og certifikater

Køle- fryse- komfortanlæg grundlæggende

Også for ledige (6 ugers)
Positivliste Hovedstaden
Kort fortalt

Grundlæggende køleteknik for anlæg under 2,5 kg - trin 1Den grønne omstilling betyder øget efterspørgsel på vedvarende energikilder som varmepumper, der drives af kølemiddel, samtidig med, at der fortsat er et behov for etablering af mindre køleanlæg.På kurset lærer du om den køletekniske kredsproces og dennes hovedkomponenter og funktion. Du kan efter kurset selvstændigt klargøre kølesystemet til påfyldning af kølemiddel op til maksimalt 2,5 kg og kan teste systemet for tæthed og styrke. Kurset er en forudsætning for at opnå et kategori II kølecertifikat. Søgeord: grøn omstilling, energioptimering, køleteknik

Køle- fryse- komfortanlæg grundlæggende

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.
Info om fag
47139 - Køle- fryse- komfortanlæg grundlæggende

Målgruppe: Uddannelsen er udviklet til faglærte og tilsvarende målgrupper, der i deres job har brug for kompetencer inden for det køletekniske område, og som har kompetencer til at udføre lodninger på kobberrør op til 12 mm.

Beskrivelse: Deltageren forstår den køletekniske kredsproces, samt dennes hovedkomponenter og funktion. Deltageren kan selvstændigt klargøre kølesystemet til påfyldning af kølemiddel op til en fyldning på maksimalt 2,5 kg, herunder kunne teste systemet for tæthed og styrke, samt udføre evakuering ifølge standard praksis og efter gældende lovgivning på området. Deltageren kan tilslutte slanger og manometersæt med mindst mulig emission, samt overføre en den mængde kølemiddel som står på kølesystemets mærkeplade ved brug af en vægt. Efter at den givne mængde kølemiddel er overført, kan deltageren udføre direkte lækagetest efter kravene i lovgivningen. Ydermere kan deltageren anvende en tømmestation til tømning af et kølesystem for kølemiddel og ved hvilke regler der gælder for returflasker til forurenet kølemiddel og kompressorolier.
Deltageren kan anvende de fysiske regler der gælder for kølemidlets termodynamiske omdannelser ved brug af SI og afledte enheder, samt ved brug af manometre og termometre overføre disse data til køleanlæggets udstyrslister, og afgøre hvilken miljøbelastning (GWP) det anvendte kølemiddel vil give anledning til i forbindelse med et eventuelt udslip.
Deltageren kan kommunikere med leverandører af såvel reservedele som hele units, samt med kunder i forbindelse med ibrugtagning og service.
Deltageren har viden om gældende lovgivning på området, omfattende både stationært og transportabelt udstyr.

Fagnummer: 47139 Køle- fryse- komfortanlæg grundlæggende Varighed: 5 dage Pris, AMU-målgruppe: DKK 1.040,00 Pris, uden for AMU-målgruppe: DKK 4.159,50

Nyheder

11 / 06 / 2024

Studietur til Færøerne for ventilationsteknikere

En gruppe af AMU-kursister og vvs-lærlinge fra Roskilde Tekniske Skole har i fo...

Læs mere
08 / 05 / 2024

Sikker håndtering af asbestholdige materialer

Er I klar til at sikre sund og sikker håndtering af asbestholdige materialer?&n...

Læs mere
02 / 04 / 2024

Få nyhedsbreve med aktuelle kurser, efteruddannelse og anden information fra Roskilde Tekniske Skole

Få nyt fra os direkte i din indbakke! Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få ...

Læs mere
09 / 10 / 2023

Telehandler certificate 2024 (teaching in English)

On this course you will learn how to operate and work safely with telescopic ha...

Læs mere