det_gronne_anlaeg_og_dyr_slidesho_2

Velfærds- og smertevurdering

Kort fortalt

På kurset arbejdes der med vurdering af velfærd og smerte hos forsøgsdyr. Der arbejdes med adfærd, herunder smerteadfærd, kliniske tegn på smerte og smertescoring samt sammenhæng mellem adfærdsberigelse og velfærd hos forsøgsdyr

Hold

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.
Info om fag
48311 - Velfærds- og smertevurdering

Målgruppe: Dyrepassere og andre faggrupper ansat i forsøgsdyrsbranchen.

Beskrivelse: Deltageren kan medvirke ved vurdering af velfærd af en given forsøgsdyrsbesætning på baggrund af grundlæggende viden om dyrs normaladfærd samt fysiologiske- og sundhedsmæssige behov.
Deltageren kan på baggrund af viden om artsspecifik adfærd, smerteadfærd og kliniske parametre medvirke ved vurdering af om dyret har smerter.
Deltageren kan på baggrund af viden om velfærd og smerte hos forsøgsdyr tage stilling til om dyret har behov for ekstra adfærdsberigelse eller smertelindring.
Deltageren kan på baggrund af viden om vurdering af velfærd og smerte agere i forhold til de velfærdsmæssige kriterier (humane endpoint) for afbrydelse af det enkelte dyreforsøg.

Fagnummer: 48311 Velfærds- og smertevurdering Varighed: 2 dage Pris, AMU-målgruppe: DKK 256,00 Pris, uden for AMU-målgruppe: DKK 1.651,40