Studietur til Færøerne for ventilationsteknikere

11. juni 2024
studietur-til-faeroerne-for-ventilationsteknikere_0

En gruppe af AMU-kursister og vvs-lærlinge fra Roskilde Tekniske Skole har i foråret taget VENT-certifikat på et kursus, der var rykket til Færøerne.

I et samarbejde mellem Fokus Industry Sp/f, Glasir College Torshavn, VENT-Ordningen og Roskilde Tekniske Skole er der blevet undervist i ventilationssystem-certificeringen. Sygehuset i Klaksvig dannede rammen for den faktiske certifikatprøve. En gruppe bestående af både kursister, som skulle opnå VENT-certifikatet som en del af et AMU-kursus, samt lærlinge fra vvs-energispecialet ventilationstekniker var afsted sammen.

Rystet sammen

Studieturen til Færøerne har været en enestående oplevelse for Martin Høgsdorf-Rasmussen og hans kammerater fra Roskilde Tekniske Skole. Turen har styrket sammenholdet og tilliden imellem dem. Samtidig har den åbnet for dybere relationer og kendskab til hinanden og deres lærere, som var med.

- Når man er sammen i mere end to uger, så bliver man rystet sammen på en anden måde, end hvis man er derhjemme. Samtidig har vi fået en masse nye faglige og naturmæssige oplevelser, som er unikke, siger Martin.

Skolehjem

Alle boede på skolehjem, og opholdet gav dem mulighed for at møde nye mennesker og fagligheder. På Færøerne bor alt fra personvognsmekanikere til tømrere, handelsskoleelever og gymnasieelever under samme tag på skolehjem. Undervisningen på Færøerne har været spændende og givende for ventilationsteknikerne. Især fordi det at arbejde med ventilationssystemer under anderledes vejrforhold og med helt andre logistiske udfordringer, sætter tanker i gang. Det konkrete arbejde med ventilationsanlæg har givet dem ny viden og selvstændighed, som de normalt ikke ville have fået på deres lærepladser og på skolen.

- Alting foregår lidt anderledes her, end vi er vant til. Det synes jeg, udvikler mig både fagligt og personligt, fortæller Martin.

Tid til naturen

Naturen på Færøerne har imponeret klassen, og fritiden er brugt på ture til storslåede seværdigheder som Múlafossur-vandfaldet og Viðareiði, som er en tange, der går ud nordpå på Færøerne. Samlet set anbefaler Martin stærkt kommende klasser at tage med på en tur:

- Det er en fantastisk oplevelse, som bidrager til udvikling af selvtillid og faglig kompetence. Jeg er glad for støtten fra Erasmus+ legatet og håber, at vores tur og feedback kan åbne muligheden for lignende ture i fremtiden for andre klasser, siger Martin.

Til foråret 2025 forventer Roskilde Tekniske Skole at tilbyde endnu en gruppe at tage til Færøerne på VENT-certificeringskursus.

Se flere billeder på www.rts.dk

www.rts.dk/nyheder/nyheder-2024/1467-studietur-til-faeroerne-for-ventilationsteknikere-2024-06 


Nyheder

11 / 06 / 2024

Studietur til Færøerne for ventilationsteknikere

En gruppe af AMU-kursister og vvs-lærlinge fra Roskilde Tekniske Skole har i fo...

Læs mere
08 / 05 / 2024

Sikker håndtering af asbestholdige materialer

Er I klar til at sikre sund og sikker håndtering af asbestholdige materialer?&n...

Læs mere
02 / 04 / 2024

Få nyhedsbreve med aktuelle kurser, efteruddannelse og anden information fra Roskilde Tekniske Skole

Få nyt fra os direkte i din indbakke! Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få ...

Læs mere
09 / 10 / 2023

Telehandler certificate 2024 (teaching in English)

On this course you will learn how to operate and work safely with telescopic ha...

Læs mere
17 / 05 / 2023

VENT-certifikat på Sjælland

 Nu kan teknikere, som arbejder med ventilation, blive VENT-certificerede ...

Læs mere
03 / 03 / 2023

Fingre i robotterne

Et hold ansatte i træindustrien på Junckers Industrier har været på AMU-efterud...

Læs mere
20 / 02 / 2023

Når Pythagoras bliver til virkelighed på en græsplæne

 Solen skinner på en flot kold og klar dag over en gruppe AMU-kursister, s...

Læs mere
05 / 01 / 2023

Kabel på plads

- Jeg har lært rigtig meget, fortæller Finn, som har været igennem 7 ugers kabe...

Læs mere