17 dejlige uger med blomster

5. juli 2021

Karen Riise (Nærum) tog orlov fra jobbet for at kaste sig over blomster og blomsterbinding på en 17 ugers uddannelse med blomsterbinding.

Der skulle ske noget. Det vidste Karen med sig selv. Hun er virksomhedsleder hos CFD i Gladsaxe, som er Danmarks største leverandør af serviceydelser til døve og mennesker med høretab og funktionsnedsættelser.

- Til dagligt har jeg et spændende, men også travlt job. Efter 32 år på arbejdsmarkedet var det tid til at ryste hovedet og tage en pause fra hamsterhjulet. Jeg havde brug for et pusterum og tænke på mig selv og arbejde med noget helt andet, fortæller Karen.

Efter aftale med sin leder tog Karen orlov i et halvt år.

Fik teori på

- Blomster og blomsterbinding er min hobby, og det har det været i mange år. Jeg har altid godt kunnet tænke mig at blive klogere på faget og branchen og få teoretisk indsigt i håndværket. Så da jeg søgte orlov, var det for at tage blomsterbinderuddannelsen på Blomsterskolen Vilvorde på Roskilde Tekniske Skole, fortæller Karen.

Skolen udbyder blomsterbinderuddannelsen som en 17 ugers åben uddannelse.

- En buket er ikke bare en buket

Karen blev overrasket over, hvor stort et område blomsterfaget egentlig er:

- En buket er ikke bare en buket. Det vidste jeg jo godt, inden jeg startede på uddannelsen. Men jeg blev overrasket over hvor meget viden, der ligger til grund for en rigtig flot binding fx i forhold til opbygning af buketter og dekorationer, valg af blomster, farvesammensætning osv. En ny og vildt fascinerende verden har åbnet sig for mig, og jeg har fået kæmpe respekt for blomsterfaget, fortæller Karen Riise.

Praktik og undervisningen

Som en del af uddannelsen var Karen i en uges praktik i en butik.

- Jeg var i en butik, der hedder Blomster By Walgaard i Rungsted, og jeg fik jo virkelig muligheden for at se, hvordan branchen fungerer og at arbejde i et professionelt team. Det var vildt spændende. Derudover så var det en virkelig kompetent underviser, som vi havde på Blomsterskolen Vilvorde. Hun var i stand til at engagere os elever med en høj faglighed, forklarer Karen. Kurset var krævende, og Karen var træt, når dagens undervisning var omme. Men træt på den gode måde, fyldt med indtryk og input til hobbyen.

Time-out med tid til sig selv

Sammen med de andre elever på holdet har Karen haft en god tid med blomsterbinderiet på skolen.

- Det har været sundt for mig at tage en time-out og slippe den hverdag, jeg kender. Under uddannelsen har det handlet om mig, og det jeg brænder for. Jeg er simpelthen blevet rusket i, og det har været så sundt for mig at være kreativ og finde sammen med nogle mennesker, der er et andet sted i deres liv, slutter Karen.

Fakta om blomsterbinderuddannelsen

Blomsterbinderuddannelsen tager 17 uger. Eleverne får et grundlæggende kendskab til blomsterbranchen, samt en forståelse for at udnytte en mangfoldighed af blomster på bedste vis. Eleverne lærer at skabe personlige og varierede udtryk i binderier til mange forskellige anledninger. Undervisningen foregår oftest i et samarbejde, hvor der er fokus på at inspirere hinanden og dele erfaringer på tværs i klassen.

Læs mere om uddannelsen
Se datoer og tilmeld dig

Ikon nyhedsbrev

Få nyt fra os i din indbakke

▶▶ Tilmeld nyhedsbrev

Vi kan hjælpe
Kursus­administrationen
Skriv en besked
Denne side er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og betingelser.