Formænd med friske værktøjer

20. maj 2019
formaend_med_friske_vaerktojer_0

Seks formænd fra DEKO deltog i en AMU-kursusrække tilrettelagt i et samarbejde mellem virksomheden og Roskilde Tekniske Skole.

Med en række kurser fik deltagerne opgraderet deres viden af AMU-undervisere fra Roskilde Tekniske Skole.

- Vi har i DEKO længe haft ønske om at styrke formandsfunktionen i de byggeprojekter, som vi er med i, da vores fungerende formænd er ”selvudlærte”. Med de afholdte kurser har vi fået formandsrollen opgraderet, fortæller Henrik Kristensen, HSQ Manager i DEKO.

DEKO udvikler produkter til indvendigt byggeri og er en af Skandinaviens førende udbydere af glasvægge med speciale i indretning af kontor-, erhvervs- og institutionsbyggerier. For at bevare førerrollen er det vigtigt for DEKO, at deres formænd er gearede til at kunne vurdere fagligt på arbejdsmiljøopgaver. De skal være fagligt klædt på og have værktøjer til at samarbejde og planlægge.

Kurserne indeholder emnerne sjakbajs, konflikthåndtering, planlægning og styring samt aftaleforhold. Kurserne blev tilrettelagt, så de foregik i virksomhedens egne rammer.

Gode tilbagemeldinger

De seks kursister var samlet og fik håndtryk og beviser for de gennemførte kurser. Den første tilbagemelding lød på stor tilfredshed:

- Jeg har arbejdet som formand i snart 25-30 år, og det er længe siden, jeg har været på sådan et formandskursus. Det har været rigtig godt at få nye input på rollen som formand. Vi er jo både svendenes mand og firmaets mand, og det stiller særlige krav til os, forklarer Knud Nielsen.

- Det er godt at få nogle redskaber, og under kurset har vi delt erfaringer og fået fine indspark – fx til hvordan vi håndterer konflikter i byggeprocessen, supplerer René Nielsen.

- Det som er rigtig godt ved sådan et kursus er, at vi formand kan trække på hinanden, fordi vi kender hinanden bedre, og vi har med kurset et fælles afsæt at samarbejde ud fra, uddyber Christian Rügge.

Dialogen mellem Knud, Rene og Christian er et godt eksempel på, at det kan være en fordel, at kurserne planlægges i samarbejde med virksomheden. Når kurserne gennemføres med flere ansatte fra samme virksomhed, så håber DEKO, at de fælles oplevelser og læringsinput lettere implementeres i dagligdagen.

Mere kursus på bedding

Virksomheden har over 200 ansatte og vil gerne have flere formænd opgraderet, men først skal forløbet evalueres.

- Hvis det viser sig, at formændene er styrket efter dette forløb, og de emner de er undervist i er brugbare, vil vi uddanne ca. seks formænd igen i efteråret, slutter Henrik Kristensen.

Fra Roskilde Tekniske Skole er der også tilfredshed med samarbejdet med virksomheder:

- Det er dejligt at kunne opfylde de krav og behov, som findes i virksomhederne. Det er jo netop et af AMU’s formål at sikre, at medarbejderne har mulighed for løbende opkvalificering. Den nære virksomhedstilknytning medvirker også til, at faglærerne hele tiden er opdaterede om de nyeste tendenser og udfordringer i branchen, fortæller Lars Nielsen, som er uddannelseskonsulent på Roskilde Tekniske Skole.

Nyheder

11 / 06 / 2024

Studietur til Færøerne for ventilationsteknikere

En gruppe af AMU-kursister og vvs-lærlinge fra Roskilde Tekniske Skole har i fo...

Læs mere
08 / 05 / 2024

Sikker håndtering af asbestholdige materialer

Er I klar til at sikre sund og sikker håndtering af asbestholdige materialer?&n...

Læs mere
02 / 04 / 2024

Få nyhedsbreve med aktuelle kurser, efteruddannelse og anden information fra Roskilde Tekniske Skole

Få nyt fra os direkte i din indbakke! Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få ...

Læs mere
09 / 10 / 2023

Telehandler certificate 2024 (teaching in English)

On this course you will learn how to operate and work safely with telescopic ha...

Læs mere
17 / 05 / 2023

VENT-certifikat på Sjælland

 Nu kan teknikere, som arbejder med ventilation, blive VENT-certificerede ...

Læs mere
03 / 03 / 2023

Fingre i robotterne

Et hold ansatte i træindustrien på Junckers Industrier har været på AMU-efterud...

Læs mere
20 / 02 / 2023

Når Pythagoras bliver til virkelighed på en græsplæne

 Solen skinner på en flot kold og klar dag over en gruppe AMU-kursister, s...

Læs mere
05 / 01 / 2023

Kabel på plads

- Jeg har lært rigtig meget, fortæller Finn, som har været igennem 7 ugers kabe...

Læs mere