Fra fritstillet til drømmen om blomster

7. januar 2022
fra-fritstillet-til-drommen-om-blomster_0

Da Lisa Traborg Nielsen fra Rødovre blev fritstillet fra sit arbejde, valgte hun at gå helt nye veje. 

- Efter at have arbejdet med administration på kontor i rigtig mange år, følte jeg mig fri til at tænke mig om og mærke efter. Jeg har altid haft en lille drøm om at eje en blomsterbutik, og da muligheden nu var der, tænkte jeg, at det var tid til at undersøge og forfølge denne drøm. Det var nu eller aldrig, fortæller Lisa.

AMU blev til uddannelse

Lisa startede først på et AMU-kursus i august på Roskilde Tekniske Skole, for at få bedre baggrund for at udleve sin drøm om en karriere i blomsterbranchen. Kurset gav Lisa inspiration til at gå videre på uddannelsen Blomsterbinder, som tager 17 uger og giver et bredt indblik i håndværket at binde blomster og lave dekorationer.

- Jeg fandt hurtigt ud af, at håndværket er mere udfordrende, end jeg lige havde forventet. Derfor valgte jeg så at gå videre med blomsterbinderuddannelsen. Så var der mere tid til at gå i dybden med tingene, forklarer Lisa og fortsætter:

- Jeg har altid lavet buketter på hobbyplan, og synes det er rigtig sjovt. Men der er altså virkelig meget teknik bag en flot buket eller krans. Derfor tog jeg blomsterbinderuddannelsen, og det har jeg ikke i et sekund fortrudt.

Undervisere med høj faglighed og stort engagement

Lisa afsluttede uddannelsen i december, og når hun ser tilbage på forløbet, er der flere ting, hun glæder sig over.

- Det var enormt lærerigt og underviserne brænder for deres fag. De var gode til at gøre undervisningen alsidig og til at blande teori med praksis. Samtidig var der en god og hyggelig stemning på holdet, siger Lisa.

På uddannelsen gik hun på et lille hold med syv andre elever.

Mere praktisk erfaring

For Lisa har uddannelsen betydet, at hun har fået mere blod på tanden med blomsterfaget.

- Drømmen om en blomsterbutik er intakt, men jeg vil først søge et job i branchen. På blomsterbinderuddannelsen på Roskilde Tekniske Skole får du rigtig meget teori på plads, men jeg føler, at det rigtige for mig nu er at vente lidt med en evt. butik for at få mere praktisk erfaring, slutter Lisa.

Mere om blomsterbinderuddannelsen

Undervisningen på blomsterbinderuddannelsen foregår i et samarbejde mellem elever og undervisere, hvor der er fokus på at inspirere hinanden og dele erfaringer på tværs i klassen. Eleverne får et grundlæggende kendskab til blomsterbranchen og en forståelse for at udnytte en mangfoldighed af blomster på bedste vis. Eleverne lærer at skabe personlige og varierede udtryk i binderier til forskellige anledninger.

Læs mere om blomsterbinderuddannelsen på Roskilde Tekniske Skole

Se datoer og tilmeld dig blomsterbinderuddannelsen