Kabel på plads

5. januar 2023
kabel-paa-plads_0

- Jeg har lært rigtig meget, fortæller Finn, som har været igennem 7 ugers kabelmontørkursus på Roskilde Tekniske Skole. 

- Vi skal have sat de sidste kabler på plads. Beskeden kommer fra Peter Juul, som underviser en gruppe AMU-kursister på kabelmontørkurset på Roskilde Tekniske Skole. Skolen har lavet et lokalt samarbejde med skatehallen Hal 12 på Musicon, hvor kursisterne kan prøve sig frem med kabelføring og montering i så autentiske omgivelser som muligt.

- Vi kunne selvfølgelig sagtens have sat ledninger op på plader på skolen. Men det giver et andet indtryk af opgaven, når kursisterne går i disse ældre maskinhaller og prøver sig frem, siger Peter Juul.

Støj og stor gevinst


Kursisterne samarbejder om en opgave, mens underviseren holder øje med, hvordan det glider frem, og om de husker de teoretiske aspekter af arbejdet, som de allerede har gennemgået. Humøret er i top, og læringskurven stejl.

- Jeg har fx fået øjnene op for det, vi kalder støj. Det betyder, at hvis fx datakabler ikke er lagt rigtigt, så kan de forstyrre hinanden, og så kan en maskine faktisk sætte ud. Uden at nogen lige umiddelbart kan pege på hvorfor, fortæller Finn Nielsen, som har været glad for at være med på kurset.

Kompetencer opgraderet

Finn er ansat som reparationsmand hos CO-RO i Frederikssund, som blandt andet laver saftevand.

Med gennemført kursus er han nu certificeret kabelmontør, og må derfor fremadrettet arbejde med kabelføringen i virksomheden.

- Det er en kæmpe fordel for mig, da jeg nu hurtigere selv kan finde en løsning, og jeg behøver ikke at vente på en elektriker. Derudover er det selvfølgelig en økonomisk fordel for den virksomhed, jeg er ansat i, at mine kompetencer er blevet udvidet, og jeg selv kan give mig i kast med at løse problemer, forklarer Finn.

Godt med mulighed i Roskilde

Finn er også glad for, at kurset er blevet oprettet på Sjælland. Tidligere kunne kurset kun tages i Jylland.

- Det påvirker ikke min hverdag så meget, når jeg kan tage kurset på Sjælland. Det er fuldstændig, som hvis jeg gik på arbejde på en normal dag, og jeg kan stadig nå hjem og lufte hunden, som jeg plejer, siger Finn

Godkendt kursus

Kurset som kabelmontør er godkendt af sikkerhedsstyrelsen. Det afsluttes med en prøve, der sikrer, at kursisten har den nødvendige viden til at trække kabler i elinstallationer. I kursusforløbets 7 uger har kursisterne været igennem kurser, som gør dem klar til de opgaver, de vil kunne blive stillet overfor.

Få mere at vide

Se vores kurser inden for El og styring

Se flere billeder på rts.dk

www.rts.dk/nyheder/nyheder-2023/1290-kabel-paa-plads-2023-01